20% rabattYtterdörrar
20% rabattYtterdörrar

Vanliga frågor om dörrar

Vad är ställplats och hålmått?
Hålmåttet är storleken på hålet som gjorts i fasaden, även kallat väggöppning. Ställplatsen är utrymmet mellan väggöppningen och fönstret, dörren eller skjutpartiet. Ställplatsen ska drevas (isoleras) och skyddas med foder, t.ex. en list.
Hur mäter jag vilken dörrstorlek jag ska ha?
Du mäter öppningen i väggen för att avgöra vilken storlek det är du ska beställa.

Se hur du mäter och monterar din ytterdörr här.
Vad är måttet 10x21? Hur ska jag läsa det?
De mått som anges är modulmått. Måtten anger dimensionerna på hålet i väggen (bredd x höjd) och baseras på jämna decimeter. Är hålet till exempel 1000 x 2100 mm så är modulmåttet 10x21.
Hur vet jag om dörren är höger- eller vänsterhängd?
Dörrens hängning anges enligt gångjärnens placering sett från husets utsida.
Ska U-värde vara högt eller lågt?
U-värdet ska vara så lågt som möjligt. U-värdet är den beräknade isolerförmågan i ett material. Ju lägre U-värde ytterdörren har desto bättre isoleringsförmåga.
Vad är formgaranti?
Formgaranti betyder att ett dörrblad kan böja sig max 4 mm på dörrens längd utan att det är något fel på dörrbladet. Blir det en varaktig större avvikelse så är det ett garantiärende. Denna garanti gäller 10 år från inköpsdatum.
Vad är isolerglasgaranti?
Isolerglasgarantin gäller mot kondens i glaskassetten som uppkommit på grund av att luft kommit in mellan glasen. Denna garanti gäller 5 år från tillverkningsdatum som finns stämplat i kassetten.
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden