Vi älskar din stil

Du arbetar hårt för att få det precis som du vill. Lika mycket tanke läggs ner i golv och tak som i vägg till vägg. Vi fattar grejen. Ge oss din vildaste idé så skapar vi den tillsammans. Vi kallar det för By Me. Skräddarsytt efter dina behov, dina önskemål och din stil. Oavsett om din idé är att impa på grannen eller så enkel som att hålla fötterna varma på vintern delar vi din vision.

Våra fönsterserier

Inspiration och stöd

Vanliga fönsterfrågor

Vad är ställplats/hålmått?
Distans mellan vägg och skjutparti/fönster/dörr som underlättar vid montering. Detta utrymme fylls med isoleringen eller liknande efter man monterat partiet/dörren/fönstret.
Varför kondens på Energifönster?
Kondens utvändigt kan förekomma på mycket välisolerade fönster i utsatta lägen där luftfuktigheten är hög. Detta beror på att glaskassetten isolerar så effektivt att rumsvärmen inte når ut till det yttersta glaset som blir mycket kallt. Kondens bildas i regel under kalla klara nätter och försvinner oftast under morgontimmarna.
Hur mäter jag vilken storlek jag ska ha?
Du mäter öppningen i väggen för att avgöra vilken storlek det är du ska beställa.

Se hur du mäter ditt fönster här
Vad är måttet 10x12? Hur ska jag läsa det?
10x12 är fönstrets mått i decimeter, bredd gånger höjd, dvs fönstret är 100cm brett och 120cm högt.

Se hur du mäter ditt fönster här
Ska U-värdet vara högt eller lågt?
Det ska vara så lågt som möjligt. Ju lägre desto bättre isolering. Gamla 2-glas-fönster har till exempel ett U-värde på runt 3,0. Sätter du in ett modernt energiglas kan du hamna på låga 1,1 i U-värde. Då har du sparat mer än 60 procent av den värme som passerade genom dina gamla fönster.
Vad är bröstning?
Nedre delen av dörren under glaset kallas bröstning. Denna linjerar oftast med ett öppningsbart fönster i anslutning till dörren. Måttangivelsen för en fönsterdörr med bröstning kan till exempel vara 9x21/13 där sista siffran anger vilken fönsterhöjd dörren linjerar med, alltså höjd 13. Detta betyder att glasrutan i altandörren linjerar med ett öppningsbart fönster i höjden 130 (13) från oss.
Vad är fönsterbåge och fönsterkarm?
Fönsterbåge är den öppningsbara delen av ett fönster. Karmen är den ram som bågen sitter monterad i.
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden