Rabattstege - upp till 30% rabatt

Rabattstege
upp till
30% rabatt

Vanliga fönsterfrågor

Ska U-värdet vara högt eller lågt?
Det ska vara så lågt som möjligt. Ju lägre desto bättre isolering. Gamla 2-glas-fönster har till exempel ett U-värde på runt 3,0. Sätter du in ett modernt energiglas kan du hamna på låga 1,1 i U-värde. Då har du sparat mer än 60 procent av den värme som passerade genom dina gamla fönster.
Hur mäter jag vilken storlek jag ska ha?
Du mäter öppningen i väggen för att avgöra vilken storlek det är du ska beställa.

Se hur du mäter ditt fönster här
Vad är fönsterbåge och fönsterkarm?
Fönsterbåge är den öppningsbara delen av ett fönster. Karmen är den ram som bågen sitter monterad i.
Vad är ställplats/hålmått?
Distans mellan vägg och skjutparti/fönster/dörr som underlättar vid montering. Detta utrymme fylls med isoleringen eller liknande efter man monterat partiet/dörren/fönstret.
Vad är bröstning?
Nedre delen av dörren under glaset kallas bröstning. Denna linjerar oftast med ett öppningsbart fönster i anslutning till dörren. Måttangivelsen för en fönsterdörr med bröstning kan till exempel vara 9x21/13 där sista siffran anger vilken fönsterhöjd dörren linjerar med, alltså höjd 13. Detta betyder att glasrutan i altandörren linjerar med ett öppningsbart fönster i höjden 130 (13) från oss.
Vad är måttet 10x12? Hur ska jag läsa det?
10x12 är fönstrets mått i decimeter, bredd gånger höjd, dvs fönstret är 100cm brett och 120cm högt.

Se hur du mäter ditt fönster här
Varför kondens på Energifönster?
Kondens utvändigt kan förekomma på mycket välisolerade fönster i utsatta lägen där luftfuktigheten är hög. Detta beror på att glaskassetten isolerar så effektivt att rumsvärmen inte når ut till det yttersta glaset som blir mycket kallt. Kondens bildas i regel under kalla klara nätter och försvinner oftast under morgontimmarna.

Inspiration och stöd

Sätt din personliga prägel

Oavsett om du bygger nytt, känner att det är dags för renovering eller önskar att bygga ut - husets alla fönster kommer spela en enormt stor roll i projektet. Utnyttja möjligheten till att sätta din personliga prägel på huset genom att styra ljusinsläpp och utsiktsmöjlighet i husets fasadpartier. Fönstren ska isolera väl, hålla väder och vind ute, vara energieffektiva, men också tala till vårt estetiska sinne. Fönstret ska öppna världar och skapa ljus- och skuggspel i rummet.

Det är med ett fönster du gör det

Våra fönster är högkvalitativa och vittnar om vår spetsteknologi. Med år av erfarenhet av vilken roll fönstren spelar i byggnadsprojekt vet vi vikten av miljömässigt tänk, kostnadseffektivitet och användarvänlighet i våra produkter. I projekt efter projekt stöter vi på samma typ av tekniska utmaning, att kombinera estetik med teknologi. Vi tror att vi har hittat framgångsreceptet - full kontroll över produktkedjan, nära samarbete med byggherrar och innovativa FOU-projekt. Vi följer dessutom EU-standard och andra byggnormer som präglar dagens byggande. Som kund kan du lita på att du får en produkt du kan känna dig nöjd med. Du kommer att uppleva sänkta energikostnader. Du kommer att glädjas åt prickfria och punktliga leveranser. Du kommer att se stora möjligheter i att fullända ditt arkitektoniska projekt och kanske bäst av allt: du kommer att ha ekonomiska resurser kvar till annat. Mer hus för pengarna alltså, när du köper fönster hos oss.

Fönster för alla hus

Ibland vill man ha små, ibland stora, ibland klassiska, ibland moderna. Vi har alla typer av fönster för alla typer av hus och stilar. Vi tror inte på standard och mall. Vi tror på kundunika lösningar men med bibehållen kvalitet. Dessutom är fönster inte allt, utan vi levererar gladeligen också lösningar för balkonger, terrasser eller takfönster. Även kringprodukter är något vi fokuserar starkt på, såsom isolering, utsmyckning, insynsskydd och andra tillbehör till fönster. Hos oss får du en kundunik fönsterlösning som verkligen lyfter ditt hus till oanade höjder.

Fönster med hög kvalitet

När du investerar i fönster från oss får du inte bara kvalitet, modernitet och en perfekt accent till ditt byggnadsprojekt, utan du får också flera fördelaktiga köpevillkor. Alla kunder, vart än i Sverige du befinner dig erbjuder vi smidig hemleverans. Det är vårt främsta fokus, att du ska vara nöjd, både med dina fönsterlösningar och med ditt köp. Lägg din beställning redan idag och du har tagit steget mot ett fulländat hus

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden